Zoeken

Sluit zoeken
Incubators... What is new in 2024?

Leavers

Verkenning van de vluchtelingenervaring door middel van kleding – een persoonlijke reis van verlies, hoop en veerkracht.

The 3 phases of my journey. — © Orbitvu Benelux

Leavers is een project van een voormalige vluchteling dat de vluchtelingenervaring door middel van kleding onderzoekt. Elk stuk vertegenwoordigt een fase van mijn reis en belicht de emoties die ik heb doorgemaakt. Mijn werk vangt de onzekerheid en hoop van alles achterlaten en opnieuw beginnen.

-

Persoonlijk
Mijn thema Leavers gaat over vluchtelingen, een onderwerp dat me na aan het hart ligt omdat ik zelf vluchteling ben geweest. In de huidige wereld is het belangrijk dat mensen begrijpen wat vluchtelingen meemaken. Het is cruciaal om inzicht te hebben in de strijd en dagelijkse uitdagingen waarmee vluchtelingen worden geconfronteerd.

Verhaal
Met mijn kleding wil ik mijn verhaal van het vluchten uit mijn thuis delen. Elk stuk laat verschillende fasen van mijn reis zien, en vangt hoe het gebeurde en de emoties die ik voelde. Ik wil de uitdagingen, hoop en kracht door middel van deze kleding tonen, en een verhaal vertellen dat met woorden alleen niet volledig kan worden weergegeven.

Onzekerheid
Alles achterlaten wat je ooit hebt gekend en ergens volledig onbekend aankomen is ontmoedigend. Wat eten ze daar? Is het koud? Zoveel vragen en zoveel onzekerheid vullen de gedachten van een vluchteling. Mijn kleding probeert deze emoties vast te leggen en bewustzijn te creëren voor de vluchtelingenervaring.

Over Kahrawan Suleiman

8ÊNAV is een bedrijf dat wordt geleid door een coupeuse en modeontwerpster, Kahrawan Suleiman. Ze zet zich in voor duurzaamheid door op maat gemaakte kleding te maken en sieraden van oud bestek te vervaardigen. Hun missie is om mode te combineren met milieubewustzijn door unieke, duurzame stukken te
The 3 phases of my journey. — © Orbitvu Benelux