Zoeken

Sluit zoeken
Parallel

ODYSSEY OF SELF

All 7 pieces of jewelry.

Een serie sieraden die de verschillende levensfasen van een individu belichamen. Deze stapstenen zitten vol met deugden en zonden die worden gerepresenteerd door verschillende materialen, PLA en sterling zilver, en naarmate iemand vordert in het leven, worden de stukken steeds completer in chroom.

Een hoge berg met 7 terrassen.

Aan de basis ligt een onafgemaakt, ruw rijk, waar de schaduwen van onze angsten groot opdoemen en bij elke stap twijfel zaaien. Terwijl we opstijgen, weerspiegelt elk terras een zonde die gezuiverd moet worden, een laag van onze psyche die geconfronteerd moet worden.

Sommigen omarmen de uitdaging, gebruiken hun paranoia als een leidende vlam door de duisternis, strevend naar verlossing te midden van het monochrome landschap. Anderen raken verdwaald in paranoia, vallen terug in de diepten van onzekerheid.

Ze klimmen moeizaam, en werpen hun lasten af ​​bij elke stap, totdat ze de top bereiken, waar het rijk van gepolijst chroom de ziel verlicht. De zeven sieraden gaan van 3D-geprint PLA naar sterling zilver en weerspiegelen elk terras van zelfontwikkeling. Elk stuk klimt omhoog in het menselijk lichaam, net als degenen die de berg beklimmen, waarbij elke persoon zijn eigen pad kiest: opstijgen, blijven of terugvallen.

Over Ahmet Szelcsuk Dis

Ahmet Szelcsuk Dis gebruikt geavanceerde technologieën zoals lasersnijden, 3D-printen en modelleren, met traditioneel vakmanschap van textiel, het tekenen van patronen en styling, waarbij grenzen worden overschreden om een ​​wereld te creëren van verhalen die reflecteren op de menselijke conditie.

Icarus - PRIDE piece.

Aphrodite - LUST piece.

Hercules - Wrath piece