Zoeken

Sluit zoeken
Parallel

HOLLOW

Chloe Couasnon, Sidonie Devienne, Szelcsuk Dis

"We staan vrij ver af van de opblaasindustrie in het algemeen, aangezien het meeste wat bestaat zeer technisch is en wordt gebruikt voor gespecialiseerde industrieën. Wij willen het toegankelijker maken door hoogwaardig opblaasbaar design naar een alledaagse schaal te brengen."

toekomst van opblaasbare objecten

Kwalitatieve opblaasbare producten bestaan alleen in zeer technische industrieën, en de producten die beschikbaar zijn voor consumenten zijn voornamelijk bekleed met goedkope en synthetische materialen. Om de kloof tussen kwaliteit en consumenten toegankelijkheid in de opblaasindustrie te overbruggen, gebruiken Couasnon en Avon natuurlijk latex en organische textielvezels als luchtvaten, waardoor de tastbare ervaring van opblaasbaar meubilair wordt uitgebreid.
'Hollow' is een opblaasbare tafel met 8 drukventielen, elk verantwoordelijk voor individuele luchtvaten op het oppervlak, die gebruikers uitnodigt om de oppervlakken driedimensionaal te wijzigen. Het geeft opblaasbare technieken vertrouwde vormen en gevoel, en verhoogt de waargenomen waarde van lucht als bouwmateriaal.

Over chloe couasnon

Chloe Couasnon is een Frans-Amerikaanse ontwerper die werkt op het snijvlak van product- en ruimtelijk ontwerp. Ze baseert haar creaties op onderzoek naar vaak over het hoofd geziene contexten, van restaurantkeukens tot koelingsnetwerken. Dit combineert ze met een fascinatie voor materiaalinnovatie.
Partners