Zoeken

Sluit zoeken
Terug

Graduation Show 2020

Bekijk alle deelnemers van deze tour

Graduation Show 2020

gesponsord door
Design Academy Eindhoven is een van de meest toonaangevende designopleidingen ter wereld, en wordt erkend om haar vooruitstrevende benadering. In de afgelopen jaren is onze Graduation Show uitgegroeid tot een evenement waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

Dit jaar moeten we de vertrouwde fysieke Graduation Show waar we zo naar uitkeken door externe omstandigheden aanpassen. Toch is het juist in deze onvoorspelbare tijden belangrijker dan ooit om met elkaar van gedachten te wisselen en vernieuwende ideeën voor het voetlicht te brengen. Met gepaste trots presenteren we daarom, op geheel nieuwe wijze, het werk van onze 184 afgestudeerden. Zij hebben dit jaar bij de realisatie van hun afstudeerprojecten enorm veel veerkracht en aanpassingsvermogen laten zien.

Virtual Tours op DDW.nl
Het werk van alle afgestudeerden van onze acht bachelor- en vier masterafdelingen is te bezichtigen in een virtuele tentoonstelling. Klik op "virtuele tour starten" en bezoek bijvoorbeeld de afdeling Information Design waar ontwerpers op vernieuwende wijze informatie vertalen naar doeltreffende verhalen. Of ontdek hoe afgestudeerden van de afdeling Identity nadenken over hoe mensen in de toekomst zouden willen leven. Afgestudeerden tonen hun werk in 3D viewing rooms; hier kun je onder andere livestreams bekijken en heb je de mogelijkheid om persoonlijk – online – met hen in contact te komen.

The Arena – Dialogues On Design
The Arena is DAE’s eigen platform voor discussie en debat. Hier staat tijdens DDW het opmerkelijke werk en de hoogwaardige design research van de afgestudeerden centraal. Het programma is gericht op het onderzoeken en bespreken van aspecten van de ontwerppraktijk die bepalend zijn voor het werk van de studenten maar die tegelijkertijd de afzonderlijke projecten of ontwerpen overstijgen. Dit jaar wordt het onlineprogramma van The Arena live uitgezonden via DDW TV en het Instagram-account van DAE.

Elke dag zenden we tussen 14.30 en 15.30 virtuele paneldiscussies uit op DDW TV. Gerenommeerde professionals en afgestudeerden bespreken onderwerpen die te maken hebben met institutionele kritiek, bio-politiek, collectieve zorg, machtsstructuren, en cultureel erfgoed. Ook zijn er elke dag om 12.00 en 18.00 uur livestreams te volgen met workshops, performances en interactieve gesprekken over ontwerpprocessen, methodologieën en eindproducten op Instagram @designacademy. Ga voor het volledige programma van The Arena, inclusief gespreksonderwerpen, panelleden en Instagram livestreams van afstudeerders, naar onze gloednieuwe website.

gs20.designacademy.nl
Elke afgestudeerde heeft op gs20.designacademy.nl bovendien een eigen pagina met foto's, tekst over hun project, podcasts en meer. Al het werk op deze site kan alfabetisch op naam van de afstudeerder of per afdeling worden doorzocht.

2020 Graduation Catalogue
Naast de online platforms waar het afstudeerwerk in de schijnwerpers wordt gezet, worden de projecten ook permanent gearchiveerd in onze afstudeercatalogus. De catalogus is vanaf nu te koop bij Design Academy Eindhoven, of vanaf november online via ideabooks.nl.

Bekijk deze andere tours