Zoeken

Sluit zoeken
Terug
Hoe innoveren we onze gebouwen en ruimtes?

Future Cities

Bekijk alle deelnemers van deze tour

Future Cities

gesponsord door
De Future Cities route brengt je een selectie van hoogtepunten uit het virtuele programma van DDW. Ontdek de verschillende manieren waarop ontwerpers onze steden innoveren, van de structuren tot de mobiliteit en leefbaarheid.

Nu steeds meer mensen in de stad wonen, denk na over hoe architectuur en landschapsontwerp kunnen worden aangepast aan hun behoeften. Nieuwe bouw- en beheersystemen kunnen de kwaliteit en de functionaliteit van particuliere gebouwen en openbare ruimten verbeteren en nieuwe vormen van collectief wonen mogelijk maken.

Bij het bespreken van Future Cities denken we vaak aan gebouwen van glas en staal, al dan niet in een parkachtige omgeving, of aan futuristische vervoerssystemen met drones of snelle auto's. Als we echter een verhaal vertellen over een stad die we net hebben bezocht, hebben we het zelden alleen over het fysieke gedeelte. We vertellen over onze ervaring, zoals de sfeer en de identiteit.

Mensen maken de stad, ze reageren op hun omgeving en op elkaar. Als je kijkt naar toekomstige steden vanuit de gewenste beleving, wat betekent dat dan voor het gebruik van de ruimte, de inrichting van de openbare ruimte, de aangeboden diensten en de structuren binnen de stad? Wat is ons ideaal om een stad te ervaren?

Wil je meer weten over onze Toekomstige Steden? Bekijk dan de Future Cities Talk op dinsdag 20 oktober door het Architectuurcentrum wordt gehost op DDW TV!

Bekijk deze andere tours