Zoeken

Sluit zoeken
Terug
Hoe kunnen we ontwerp, wetenschap en technologie gebruiken om de planeet te redden?

Eco Pioneers

Bekijk alle deelnemers van deze tour
De Eco Pioneers route brengt je een selectie van hoogtepunten uit het virtuele DDW-programma. Ontdek hoe ontwerpers ontwerpen met, voor en tegen de krachten van de natuur.

Nu de grenzen tussen de ontwerpwereld en de wetenschap steeds verder vervagen, ontdekken we hoe de biologie wordt ingezet om producten, processen en omgevingen te creƫren in synergie met de natuur. Deze technologische vooruitgang stelt de ethische rol van de ontwerper ter discussie. Waar trekken we de grens?

In deze virtuele route denken ontwerpers na over hoe de menselijke aanwezigheid de natuur beĆÆnvloedt en vice versa. Het wordt tijd dat we ons opnieuw realiseren dat we eigenlijk deel uitmaken van de natuur. Projecten op deze route laten ons zien hoe we meer in symbiose kunnen leven met de natuur en al haar ecosystemen. Wat leert ons bijvoorbeeld de communicatie tussen de bomen over de toestand van het bos? Ontwerpers bekritiseren onze productieprocessen en materiaalkeuzes en presenteren ons alternatieven zoals re-ming of levende materialen. Slim ontworpen producten zouden zelfs onze openheid voor het voedselaanbod kunnen veranderen, waardoor de biodiversiteit van soorten wordt verbeterd.

Wil je meer weten over de wisselwerking tussen ontwerp en natuur? Bekijk dan de Eco Pioneers Talk op woensdag 21 oktober op DDW TV! Next Nature Network gaat in op de thema's van toekomstige fossielen, welke voetafdruk laten we achter in het Antropoceen?

Bekijk deze andere tours