Zoeken

Sluit zoeken
Terug
Hoe kunnen we design gebruiken om de behoeften van de samenleving te dienen?

Designing Society

De Designing Society route brengt je een selectie van hoogtepunten uit het virtuele programma van DDW. Ontdek verschillende manieren waarop ontwerpers onze samenleving verbeteren, van onze maatschappelijke systemen tot de manier waarop we met elkaar en onze omgeving omgaan.

Met ontwerp kunnen maatschappelijke vraagstukken worden aangepakt, inclusieve gemeenschappen worden gecreëerd, nieuw cultureel gedrag bepleit en het welzijn bevorderd. Ontdek hoe social en service design oplossingen kunnen bieden voor de behoeften van individuen, organisaties en de maatschappij in het algemeen.

De geselecteerde projecten op dit virtuele traject geven op een of andere manier vorm aan onze samenleving. Leer over het belang van het social design perspectief in deze tijden vol onzekerheid en maatschappelijke verschuivingen. Ontdek hoe design bijdraagt aan een meer inclusieve wereld, waarin (fysieke) beperkingen, je erfgoed van het vak niet bepalend zijn voor je waarde of ervaringen in de samenleving. Het ontwerpen van de samenleving zit in de subtiliteiten van het regelen van verbindingen en ontmoetingen tussen groepen mensen, maar ook in de manier waarop we onze systemen en gemeenschappen inrichten. Hoe kunnen we onze economie en gezondheidszorg herwaarderen? Hoe herontwerpen we de invloed van algoritmen op onze democratie?

Wil je meer horen over hoe ontwerpers onze samenleving vormgeven? In de Designing Society Talk denken niet-ontwerpers na over hoe zij de rol van design zien in het vormgeven van onze samenleving, gehost door Social Design Showdown. Bekijk de Designing Society Talk op maandag 19 oktober op DDW TV!

Bekijk deze andere tours