Zoeken

Sluit zoeken
Terug
Welke objecten en materialen zullen ons helpen een betere toekomst op te bouwen?

Sustainable Products

Bekijk alle deelnemers van deze tour

Sustainable Products

gesponsord door
De route Duurzame Producten brengt je een selectie van de hoogtepunten uit het virtuele programma van DDW. Ontdek de verschillende takes van ontwerpers over wat het betekent om een duurzaam product te ontwerpen, en stel jezelf de vraag wat duurzaamheid voor jou is.

Design is mede verantwoordelijk voor een overdaad aan producten in ons leven, maar biedt ook de oplossing. Ontdek de ontwerpers die gebruik maken van radicale processen en materialen - van natuurlijke stoffen zoals paddenstoelen mycelium, tot gemanipuleerde veganistische leersoorten - om afval te verminderen en betekenisvolle objectrelaties te bevorderen. Hoe kunnen we naar een circulaire economie toewerken?

De selectie van projecten brengt een gevarieerde mix van duurzame producten met zich mee en stelt de verschillende elementen die bij duurzaamheid horen in vraag. Enerzijds gaat het bij duurzaamheid om het ontwerpen met circulaire materialen en het kiezen van geen afval productieprocessen. Maar duurzaamheid heeft ook te maken met het ontwerpen van een product dat betekenis en lange levensduur creëert, met de eind cyclus in het achterhoofd. Klik op onderstaande link en ontdek de route Duurzame Producten.

Wilt u zich verder verdiepen in het onderwerp Duurzame Producten? Stem dan af voor de Sustainable Products Talk op zondag 25 oktober, waar we samen met contentpartner The New Material Award een duik nemen in de materie van glas.

Bekijk deze andere tours